Читај ми!

НАТО најавио слање оружја Украјини; Скупштина УН суспендовала Русију из Савета за људска права

Четрдесет трећи дан рата у Украјини. Кијев: У среду из украјинских градова евакуисано скоро 4.900 људи. Москва потврђује да су се руске трупе повукле из Кијевске области. САД увеле санкције против руских банака и Путинових ћерки. Русија тврди да је Украјина напала Белгород ракетом "точка-у". УН суспендовала Русију из Савета за људска права.

Министарство одбране Русије саопштило је да су руске снаге унуштиле складиште горива код Харкова. 

Портпарол Кремља Дмитриј Пексов каже да је Русија повукла трупе из региона Кијева како би створила повољне услове за руско-украјинске преговоре.

Шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен Европска унија највила је да ће Брисел уводити нове санкције ће увести нове санкције Русији, поред најновијег пакета мера. Оне ће вероватно укључивати и мере против увоза руске нафте, додала је Фон дер Лајенова.

Немачки министар финансија Кристијан Линднер изјавио је да жели да највећа европска економија заустави увоз руског гаса и нафте, али је навео да то није изводљиво одмах.

Сједињене Америчке Државе најавиле су нови пакет санкција против руских финансијских институција, као и званичника Кремља и чланова њихових породица, након растућих глобалних оптужби за руске ратне злочине у Украјини.

Те мере укључују забрану нових инвестиција у Русији, санкционисање ћерки Владимира Путина и чланова породице руског министра спољних послова Сегеја Лаврова.

Званични Лондон најављује да ће до краја године престати да увози руску нафту и угаљ, као и да су замрзле имовину Сбербанке и Кредит банк ов Москоу.

Потпредседница украјинске владе Ирина Верешчук рекла је да су у среду из градова кроз хуманитарне коридоре евакуисане укупно 4.892 особе. Више од хиљаду људи успело је да хуманитарним конвојем из Маријупоља стигне до Запорожја, саопштио је Међународни комитет Црвеног крста. 

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво