Читај ми!

Тајмс: Шатл дипломатија - Роман Абрамович између Москве и Кијева

Руски олигарх Роман Абрамович је у више наврата, путујући у Москву и Кијев, преносио поруке председника Русије и Украјине, Владимира Путина и Володимира Зеленског. Бивши власник Челсија у неколико наврата боравио је у Тел Авиву и Истанбулу.

Према писању лондонског листа Роман Абрамович је у више наврата својим приватним авионом из Истанбула прелетао Црно море на путу ка Кијеву и Москви преносећи поруке двојице председника чије се земље налазе у рату.

Тајмс наводи да је Абрамович својим приватним авионом у среду полетео са истанбулског аеродрома "Ататурк" прелетео Црно море и у близини руског црноморског града Сочи ушао у руски ваздушни простор, након чега је убрзо искључио сигнал за праћење.

Те вечери, пише Тајмс, исти авион је полетео са аеродрома Внуково у Москви, и вратио се у Истанбул.

У Москви, Абрамович се сусрео са Путином, дајући му руком писану белешку председника Зеленског, у којој су наведени услови на које би Украјина пристала како би се окончао рат.

Наводно, првобитан Путинов одговор био је недвосмислен: "Реци му да ћу их потући".

Вративши се у Истанбул, Абрамович је срео Рустема Умерова, украјинског бизнисмена и  политичара и пореклом је Татар са Крима.

Абрамовичев приватни авион у више наврата је регистрован у Израелу и Турској, а лидери тих земаља такође су укључени као посредници у преговорима између Кијева и Москве.

Током боравка у Турској, Абрамович се састао са Ибрахимом Калином, вишим спољнополитичким саветником председника Реџепа Тајипа Ердогана.

Иако, то нико није званично потврдио, више неименованих извора је потврдило да Абрамович има "благослов" и Путина и Зеленског за своју посредничку мисију.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара