Читај ми!

Расте број жртава рата, све очи упрте у Донбас

Тридесети дан рата у Украјини. Челници НАТО-a, Г7 и ЕУ на састанцима у Бриселу истакли су подршку Украјини и најавили даље слање војне и хуманитарне помоћи. Председник Украјине Володимир Зеленски захвалио је лидерима земаља ЕУ што су се ујединила у подршци његовој земљи, али је истакао да су "мало закаснили" у заустављању Русије. ЕУ и САД постигле су договор о куповини америчког течног природног гаса, којим би се смањила европска енергетска зависност од Русије.

Челници НАТО, Г7 и ЕУ захтевају од Русије да прекине војна дејства у Украјини и најављују даљу изолацију Москве. 

На НАТО самиту је одлучено да се ојача источно крило Алијансе слањем додатних трупа у Бугарску, Мађарску, Румунију и Словачку. 

САД су саопштиле да уводе нове санкције уперене на чланове руске Думе и компаније које су повезане са одбрамбеним сектором те земље.

Из Брисела упозоравају да ће одговорити уколико Русија употреби хемијско наоружање, а председник САД Џозеф Бајден сматра да Русију треба искључити и из Г20 најразвијенијих земаља света.

Руско министарство добране најавило је да ће у петак уз хуманитарне коридоре за евакуацију цивила из украјинских градова отворити и поморски коридор за излазак страних бродова који су остали у украјинским лукама.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара