Читај ми!

Новинарка руског Канала 1 упала у емисију те телевизије са антиратним транспарентом

Новинарка Марина Овсјаникова, која ради за руску телевизију Канал 1, током емитовања централне информативне емисије те телевизије упала је иза спикерке држећи у рукама антиратни транспарент.

На транспаренту који је Марина Овсјаникова држала у рукама писало је: "Не рату. Зауставите рат. Не верујте пропаганди. Они вас лажу".

Она се у емисији појавила неколико секунди док је спикерка читала вести, након чега је телевизија у етар пустила други извештај како се Марина не би видела.

Полиција ју је одвела и претпоставља се да је сада у притвору. Канал 1 је саопштио да спроводи интерни извештај због инцидента.

Марина Овсјаникова била је запослена као новинарка и уредница на телевизији Канал 1.

У унапред снимљеној поруци подељеној на друштвеним мрежама након инцидента на телевизији уживо, Овсјаникова је рекла да је "оно што се дешава у Украјини злочин, те да је Русија агресор у овој причи".

"Мој отац је Украјинац. Моја мајка је Рускиња. И никада нису били непријатељи. А ова огрлица коју носим је симбол чињенице да Русија мора одмах да оконча овај братоубилачки рат. А наши братски народи ипак ће моћи да се мире", рекла је Овсјаникова.

Додала је да ни "следећих 10 генерација неће опрати љагу овог братоубилачког рата".

"Ми Руси смо мислећи и интелигентни људи. Само је у нашој моћи да зауставимо сво ово лудило. Иди протестуј. Не плашите се ничега. Не могу нас све закључати", рекла је Овсјаникова у видео-поруци. 

Ројтерс указује да је телевизија Канал 1 блиска властима у Кремљу. 

Према недавно усвојеном закону, руски медији су у обавези да о рату у Украјини извештавају као о "специјалној војној операцији". 

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво