Читај ми!

Директор Центра за заштиту азиланата: Избеглице из Украјине стигле у Србију

Морамо да повећамо капацитете. Тренутно имамо места за 6.000 избеглица. То је недопустиво с обзиром на ситуацију и ми морамо да дођемо до најмање 10.000 места, уколико мислимо да нас развој ситуације не затекне, рекао је директор Центра за заштиту и помоћ тражиоцима азила Радош Ђуровић.

Радош Ђуровић каже да су прве избеглице из Украјине већ почеле да долазе у Србију, за сада, углавном код своје родбине и пријатеља.

"Контактирају нас и ми их упућујемо на Граничну полицију да их региструју па, да онда видимо шта даље", рекао је Ђуровић за Танјуг.

Како наводи, према проценама Мађарске, очекује се да 600.000 људи дође у ту земљу, а каже да број избеглица који ће нама доћи зависи искључиво од понашања суседа.

"Ако они буду заглављени са бројем људи и уколико дођу до стадијума да не могу да прихвате те избеглице, претпостављам да ће један значајнији број људи доћи и до нас. Поготово што Украјинци, Србију схватају као пријатељску земљу, која јој је блиска", истиче Ђуровић.

Апеловао је на Владу Србије да повећа капацитете за смештај избеглица.

"Ми морамо да повећамо капацитете. Тренутно имамо места за 6.000 избеглица, то је недопустиво с обзиром на ситуацију и ми морамо да дођемо до најмање 10.000 места, уколико мислимо да нас развој ситуације не затекне", поручио је Ђуровић.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво