Читај ми!

Небензја: Резолуција може да повећа тензије у целом региону, Србија има подршку Русије

Стални представник Русије при УН Василиј Небензја изјавио је после састанка са председником Александром Вучићем у Њујорку, да Србија од самог почетка када је реч о резолуцији о Сребреници има подршку Русије, наводећи да тај документ може да повећа тензије у целом региону.

Василиј Небензја је после сусрета с Александром Вучићем рекао да је састанак са председником Србије прошао веома добро, као и сваки састанак на било којем нивоу између Србије и Русије.

''Желео бих да истакнем посвећеност коју председник Вучић има у овом случају који је веома важан за српски народ. Много смо причали о овој ревизији историје која је у успону, не само у овом случају, већ и генерално'', рекао је Небензја у изјави за српске медије у Њујорку.

Истакао је да неке снаге желе да измене историју Другог светског рата, историју догађаја на Балкану 1990-тих, а манифестација тога је, како је навео, предлог резолуције о Сребреници о којем ће се ускоро гласати на Генералној скупштини УН.

Небензја је рекао да резолуција погоршава ситуацију на Балкану и може да повећа тензије у целом региону, а не само у земљи чији је део руководства, како је навео, иницирао гласање о нацрту тог документа.

''Свесни смо да ће резолуција можда бити усвојена и да ће то бити 'Пирова победа' за њене сопнзоре'', казао је руски амбасадор.

Навео је да ће у четвртак говорити на седници Генералне скупштине УН, на којој ће се разматрати предлог резолуције о Сребреници, али није хтео да открије шта ће да каже да не би унапред упозорио оне којима ће се обратити.

''Од самог почетка Србија има подршку Русије'', рекао је Небензја одговарајући на питање новинара да ли ће Русија подржати Србију.

понедељак, 03. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије