Канцеларија за КиМ: Приштина онемогућила Ненаду Јездићу да одигра монодраму "Књига о Милутину"

Власти привремених институција самоуправе у Приштини, на челу са Аљбином Куртијем, забраниле су да позоришна опрема неопходна за извођење представе "Књига о Милутину" Звездара театра буде превезена на Косово у Метохију, чиме су онемогућили да се та представа, у којој глуми Ненад Јездић, одигра у Косовској Митровици и Лепосавићу, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Ненад Јездић је вечерас требало да изведе 202. пут представу "Књига о Милутину", у Културном центру у Косовској Митровици, а сутра увече у Лепосавићу, међутим, опрема и његови сарадници заустављени су на Јарињу, иако су имали сву неопходну пратећу документацију и спецификацију опреме.

Како је навела Канцеларија, после забране патријарху Порфирију да посети Пећку Патријаршију, забране и укидања употребе српског динара на КиМ, Курти сада жели да Србима укине и културне догађаје и тиме практично укине живот Србима на КиМ, као што је у више наврата бранио и укидао спортске догађаје, скидао српску тробојку, бранио вакцинацију и стопирао допремање српске робе у покрајину.

"Извођење позоришне представе нема никакве везе за политиком, али Курти у свом сулудом плану напада и протеривања свега српског са простора КиМ, не преза ни од чега и обрачунава се чак и са културним догађајима", закључује се у саопштењу Канцеларије.

среда, 29. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије