РИК: Додељени мандати посланицима који долазе на упражњена места

Републичка изборна комисија доделила је мандате народним посланицима који ће доћи на упражњена места у Скупштини Србије пошто су неки посланици раније поднели оставке.

Председник РИК Владимир Димитријевић рекао је да је РИК примио обавештење Народне скупштине да је на првој седници, одржаној 22. априла, констатовано да је народним посланицима Марија Војиновић, Славици Шкрбић, Николи Селаковићу, Милошу Вучевићу, Предрагу Бандићу и Настасији Баковић престао мандат услед подношења оставке.

Тако ће, уместо Николе Селаковића, Милоша Вучевића и Предрага Бандића који су изабрани са изборне листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане", у посланичким клупама седети први следећи кандидати са исте изборне листе Сташа Стојановић, Наташа Ивановић и Никола Лазић.

Уместо Наташе Баковић, која је изабрана са изборне листе "Србија против насиља", мандат ће бити додељен Драгану Нинковићу, првом следећем кандидату Народног покрета Србије.

Марију Војиновић и Славицу Шкрбић, које се изабране са изборне листе "Др Милош Јованић - НАДА за Србију", у посланичким клупама замениће прва два следећа кандидата са те листе, а то су Јелена Богдановић и Душан Радосављевић.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се