Додељени кључеви станова за угрожене на КиМ

Неколико десетина социјално угрожених и расељених породица у централном делу КиМ добило је данас кључеве станова у Сувом Долу код Липљана. Градњу је финансирала Европска унија а пројекат је спровео Дански савет за избеглице.

Породица Зорана Илића је најбројнија међу добитницима нових станова у Сувом Долу. Станари су из социјално незбринутих породица, расељена лица, старије особе, самохране мајке.

"Добили смо стан од 100 квадрата, то су три собе, дневни боравак, намештај, техника, храна за шест месеци. Ово је најбољи пројекат до сада“, каже Зоран Илић

Јелена Перенчевић рекла је да је коначно са четрдесет и кусур година добила свој кров над главом и да ће и њен син имати своју собу после 17 година.

Тридесет и четири  стана изграђена су за годину дана. Критеријуми за доделу одређени су у општини Грачаница.

"У оквиру ових зграда које су направљене имамо још један центар за заједнице у оквиру кога ће бити отворен минимаркет, ресторан и дечја играоница. Има и канцеларијског простора. Планирано је и по 3.000 евра за породице које имају неке идеје или пројекте и да на тај начин постану самоодрживи“, рекла је председница општине Грачаница Лиљана Шубарић.

Већина корисника нових станова је из такозваног контејнерског насеља у Грачаници, у ком су живеле породице и појединци чији су куће и станови изгорели и уништени током 17. марта 2004 године.

Градњом  станова у Сувом Долу решен је проблем интерно расељених лица у општини Грачаница а само село биће богатије за 50-ак новин становника.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво