Читај ми!

Ана Брнабић расписала београдске изборе за 2. јун

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић расписала је изборе за одборнике за Скупштину града Београда за 2. јун. Све политичке странке и коалиције је позвала да се надмећу у идејама и плановима и да у сваком тренутку, колико год је то могуће, воде рачуна да изборна утакмица буде фер и коректна.

Председница Народне скупштине Србије Ана Брнабић рекла је да је њена законска обавеза била да до данас распише београдске изборе.

“На захтев опозиције и уз изричиту вољу председника Републике Србије Александра Вучића одлучили смо да ови избори треба да се одрже у најкаснијем могућем термину у складу са Уставом и законима Републике Србије“, навела је председница Народне скупштине.

Брнабићева је рекла да је време пре расписивања избора искористила како би покушала да покрене дијалог и да кроз разговор са свим парламентарним политичким актерима учини баш све, да ови, као и сви наредни избори у Републици Србији, протекну у најбољем могућем реду у складу са највишим демократским стандардима.

“Ја поново желим да искористим ову прилику да нагласим да моја врата остају отворена за дијалог, уколико постоји бар мало жеље да покажемо грађанима Републике Србије, свим грађанима Републике Србије, без обзира на локалну самоуправу, али свим грађанима Републике Србије, да ипак некада можемо и заједно да радимо на стварима које су битне за све наше грађане без обзира на њихове политичке афинитете и усмерености“, рекла је председница Народне скупштине.

Позив на фер и коректну изборну утакмицу

Указала је да је заједничка обавеза и дужност да избори протекну у најбољем реду, у духу поштовања, толеранције и демократских вредности.

“Зато позивам све политичке странке и коалиције да се надмећу у идејама и плановима и да у сваком тренутку, колико год је то могуће, воде рачуна да изборна утакмица буде фер и коректна. Позивам такође све грађане Београда да изађу на изборе и да на тај дан који је увек празник демократије, својим гласом покажу којим смером Београд треба да иде и како да се развија у будућности. Срећни избори у Београду“, поручила је Ана Брнабић.

Ана Брнабић је раније данас рекла да нема никаквих могућности да се датум избора за Град Београд помери.

Председавајући Скупштини Града Београда Тома Фила саопштио је 3. марта пред празном салом да нема кворума за одржавање седнице и да следе нови избори.

Тиме ће Београђани други пут за шест месеци изаћи на изборе.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара