Читај ми!

Вучић: Време изазова пред нама, морамо да водимо рачуна о себи и јачамо војску

Председник Србије Александар Вучић изјавио је током обиласка фабрике привредног друштва "Борбени сложени системи" у Пљакову код Куршумлије у којој се производе оклопна борбена возила "лазар" и "милош", да морамо да поведемо рачуна о себи и јачамо војску и одбрамбене капацитете земље.

Председник Вучић је оценио да је време изазова у геополитичком смислу пред нама.

"Ми морамо да поведемо рачуна о себи, о сопственој војсци. Очигледно је да је време изазова у геополитичком смислу пред нама. Хоћемо ли умети да се поставимо на најбоље могући начин и да у тим нелаким временима сачувамо и мир и људе, али и земљу, као и да одвратимо сваког потенцијалног агресора? То је велико и важно питање за нас", истакао је Вучић.

Нагласио је да у сваком случају нашу војску морамо да наставимо да јачамо и наше одбрамбене капацитете да снажимо.

"Морамо да поставимо у неким фабрикама и бољи корпоративни менаџмент. Морамо да радимо још много више и још много да уложимо", поручио је Вучић.

Треба да јачамо нашу војску и одбрамбене капацитете

Председник Србије је питао колика је просечна плата у фабрици и добио одговор да је повећана за 15.000 динара и да сада износи са топлим оброком око 94.000 динара.

Поручио је радницима фабрике "Борбени сложени системи" у Куршумлији да је он инсистирао да им се повећају плате, захвалио им се на труду и раду и додао да ће плате бити и веће, јер ће и фабрика радити много више.

Представници фабрике су рекли да та фабрика сада ради по највишим европским стандардима.

Председнику је речено и да је планиран још један погон за монтажу, тако да ће се ту и склапати возила - "милош" и "лазар".

"Све што произведете данас има купце и са лакоћом проналазите купце, сви хоће све што можемо да произведемо. Сви хоће оружје, оруђе и возила. Није питање цене, већ да ли можете да произведете", нагласио је Вучић и истакао да пре свега треба да јачамо нашу војску и одбрамбене капацитете.

Председник Србије Александар Вучић је, раније данас, посетио у Куршумлији Марију и Анђелку Томовић, мајку и сестру најмлађе жртве НАТО бомбрадовања Бојане Тошовић, која је 1999. године погинула од НАТО бомби заједно са оцем Божином.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво