Читај ми!

Пољански: СБ УН следеће недеље о НАТО агресији на Југославију - на захтев Москве

Заменик сталног представника Русије при Уједињеним нацијама Дмитриј Пољански саопштио је да ће, на захтев Москве, следећег понедељка, 25. марта, бити одржана седница Савета безбедности поводом 25. годишњице од агресије НАТО-а на Савезну Републику Југославију.

Дмитриј Пољански је на друштвеној мрежи Телеграм навео да ће 25. марта на захтев Русије бити одржана седница Савета безбедности на којој ће се говорити о 25. годишњици агресије НАТО-а на Савезну Републику Југославију.

"Наш захтев је предвидљиво наишао на бурну реакцију западњака, којима је ова тема, разумљиво, крајње непријатна. Они би, наравно, желели да ову најважнију кризу препусте историји за формирање модерног система међународних политичких односа и не само да је не памте, већ и на сваки могући начин искривљују објективне чињенице везане за њу. Ово није само једна од криза: агресија НАТО-а на Југославију и незаконито одвајање Косова од ње заправо је сломила међународни систем који је био заснован на поштовању резултата Хелсиншког завршног акта", навео је Пољански. 

Истакао је да су тада "први пут у модерној послератној историји Европе насилно нарушене границе независне државе".

"Управо је ова акција постала својеврсна полазна тачка за кризу у односима између Русије, која није прихватила такву самовољу, и Запада који ју је бранио на све могуће начине", поручио је Пољански у објави на Телеграму.

Истакао је да је Јапан, који председава Савету безбедности УН, седницу заказао за 25. март, у 15 сати по њујоршком времену, односно у 20 часова по средњоевропском времену.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво