Читај ми!

Запаљен објекат на поседу српског повратника у селу Бича код Клине

Током претходне ноћи запаљен је, и уништен, помоћни објекат на поседу српског повратника Љубише Дончића у селу Бича код Клине, на Косову и Метохији, саопштила је Канцеларија за КиМ. Дончић није био код куће када је пожар подметнут, а штета је пријављена полицији. Из Канцеларије наводе да је у питању атак на породицу Дончић и остале повратнике на КиМ, као део политике Аљбина Куртија против српског народа.

Помоћни објекат на поседу повратника Љубише Дончића у селу Бича код Клине, на Косову и Метохији запаљен је претходне ноћи, саопштила је канцеларија за КиМ.

Наводи се да је у пожару изгорело неколико стотина бала сена унутар објеката који је уништен.

Дончић није био код куће у тренутку када је пожар подметнут и јутрос је затекао штету коју је пријавио полицији.

"Овај атак на његов дом, али и на његову егзистенцију, унео је немир у породицу Дончића и остале српске повратнике", саопштено је из Канцеларије за КиМ, уз напомену да ће Канцеларија помоћи породици Дончић да надокнади штету коју је претрпела.

"Пружићемо сву подршку, како би ови људи одолели свим притисцима", пише у саопштењу. 

Канцеларија за КиМ наглашава да учесталим и континуираним нападима на приватне поседе, подметањем пожара, обијањем кућа и другим провокацијама, албански екстремисти врло јасно желе да покажу Србима да им неће дати мира, док их не протерају из њихових кућа.

"Српски народ на КиМ само жели да живи у миру на својим вековним огњиштима, не дирајући никога. Жели само оно што му припада, а управо су му сва људска права нарушена", наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ. 

"Паљење трема породице Дончић је још једна варница на ужарену безбедносну атмосферу на простору КиМ, а несумњиво долази као директна последица Куртијеве реторике и једине политике коју он спроводи, политике уперене против српског народа", наглашено је у сопштењу.

Канцеларија за Косову и Метохију закључује да је "жалосна чињеница да међународна заједница никако да заустави Куртијеву политику насиља према Србима на простору КиМ". 

Подсетимо, у петак су непознате особе испалиле пуцањ из ватреног оружја када су у дворишту повратника Слађана Ремиштара у Бичи покушале да украду овце.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије