Читај ми!

Вучић: Очекујем велике притиске око КиМ у јануару и фебруару

Председник Србије Александар Вучић рекао је да најјаче притиске по питању Косова и Метохије очекује у јануару и фебруару јер ће, како је истакао, тада бити пик кампање око европских парламентарних избора. Вучић је рекао и да је Ана Брнабић постала ресурс земље, али да "тешко да ће бити премијер". Истиче и да ће за годину и по дана просечна плата у Србији бити 1.000 евра.

Председник Вучић је за Прву ТВ рекао да очекује велике притиске око КиМ у јануару и фебруару јер је, каже, суштина да међународна заједница мора да реши косовски проблем пре него што уђе у разговоре око Украјине.

Вучић је рекао и да међународна заједница не може себи да дозволи да им председник Русије Владимир Путин каже - "како сте направили косовски преседан, а Русија не може".

Вучић је рекао и да ће кампања бити јака, зато што следе и избори за Европски парламент.

"Онда ће и сваки од ових који мрзи Србију, од Шидара до Грошеља, да се нађе паметан да нам соли памет о Србији, руска губернија, колонија, избори овакви, нема демократије, нема овога. Пошто ваљда мисле да ће тако да добију неки албански глас више или не знам већ шта, јер то су све иначе људи који не подржавају само независно Косово, већ су изразити албански лобисти", рекао је Вучић за ТВ Прва.

"Ана Брнабић ресурс земље, тешко да ће опет бити премијер"

Говорећи о постизборним коалицијама, Вучић је рекао да жели да разговара са председником Социјалистичке партије Србије Ивицом Дачићем о будућности, али да не може да говори о томе да ли види СПС као партнера. Како је рекао, о томе мора да разговара Српска напредна странка.

Навео је и да у држави мора да се зна шта су ресурси.

"Ко су политичари, ко су људи за будућност, ко може негде у овом сегменту да помогне, ко може у другом. Знате ли какав је ресурс постала Ана Брнабић? Хоће ли бити премијер? Тешко. Али, хоћу да кажем, она је постала ресурс земље. Синиша Мали је ресурс земље", изјавио је Вучић.

"Повећана популарност листе 'Србија не сме да стане' због насиља на улицама"

Председник Вучић је рекао да су поновљени избори показали пораст популарности листе "Србија не сме да стане" и пад популарности "Србија против насиља" због насиља које се видело на протестима у Београду.

"Народ је тај који увек одсвира крај. Они који дубински прате изборе, могли су да виде једну правилност свуда и у апсолутним бројевима и да тамо где није била драматично мања излазност, повећана је популарност листе 'Србија не сме да стане', а смањена популарност листе 'Србија против насиља'. Управо мислим због насиља које су примењивали на улицама Београда, а то људи не желе, то људи у Србији неће да виде", рекао је Вучић за ТВ Прва.

Рекао је и да држава више "неће дозволити да мали број људи на протестима понижава и физички малтретира грађане, као и да ће сви који то буду покушали бити оштро санкционисани".

Вучић је истакао и да "грађани трпе малтретирање целог града са 50 шатора у којима не спава ни 10 људи који протестују".

"За годину и по дана просечна плата биће 1.000 евра"

Председник Вучић је рекао да ће за годину и по дана просечна плата у Србији бити 1.000 евра, док ће већ у марту бити око 840 евра.

Најавио је да ће сутра бити повећање пензија од 14,8 одсто, повећање минималне зараде од 17,8 одсто, за шта каже да је највеће повећање минималне зараде процентуално у историји Србије.

"Никада није минималац повећан толико, са 40.000 на 47.154 (динара), дакле 17,8 одсто. И 10 одсто плате у јавном сектору. Све то расте од сутра, дакле у фебруару људи то примају. У марту ћемо моћи да меримо колике су плате, рачунајте да ће тада просечна плата бити око 830, 840 евра", рекао је Вучић.

Председник је најавио да ће Влада размотрити иницијативу да 8. јануар буде нерадан дан.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво