Читај ми!

Новчане казне учесницима скупа привредника и грађана у Косовској Митровици

Привредницима са севера Косова и Метохије, Душану Гашићу и Ненаду Божовићу, полиција је изрекла новчану казну, јер су наводно одговорни за организацију мирног скупа привредника и грађана одржаног у понедељак у северном делу Косовске Митровице, са ког је затражен прекид забране пласмана српске робе на косовско тржиште.

Полиција Душана Гашића и Ненада Божовића терети због дела "уништавање или оштећење имовине", а након јављања на позив полиције, изречена им је новчана казна од по 100 евра.

Гашић је медијима пренео да су одбили да плате казну и уложили жалбу суду, објашњавајући да није било организатора окупљања привредника и грађана, већ да се све одиграло спонтано како би се покренуло потписивање петиције за укидање блокаде пласмана српске робе.

За то што су се обратили медијима и што је некоме дало повод да помисли да су они организатори, Гашић је рекао да одлука да се обрати јавности није његова, већ договор окупљених.

Након што су одбили да плате казну, случај ће бити разматран на суду.

Потписивање петиције покренуто у понедељак, настављено је ових дана, а трајаће до сутра, након чега ће бити предата званичницима власти у Приштини, али и представницима ЕУ и западних амбасада, са којима ће група привредника са севера тражити разговор.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара