Читај ми!

Вучић са председником регије Ломбардија о новим великим инвестицијама

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са председником италијанске регије Ломбардија Атилиом Фонтаном, између осталог и о могућностима за нове велике инвестиције које се отварају у Србији.

"Тема је било много, не само због тога што је Србија највећи спољнотрговински партнер Ломбардије на простору Западног Балкана, већ и због бројних могућности за нове велике инвестиције које се отварају у нашој земљи", навео је председник на Инстаграм налогу  уз оцену да је разговор био изузетно срдачан и садржајан и то о свим битним питањима наше билатералне и економске сарадње.

Вучић је навео да је изразио посебно задовољство због тога што се Иновациони форум Србија – Италија: "Склапање послова ради иновација" одржава баш у Београду, са циљем проширења сарадње у области високих технологија у којима Србија снажно напредује.

Такође, додао је да су разговарали и о размени искустава у области инфраструктуре, развоја истраживачких центара и универзитета, као и о новим пројектима од обостраног интереса за које би италијански инвеститори могли да буду заинтересовани, а који би нашој земљи донели велики број нових радних места.

Председник Србије је додао да су он и Фонтана сусрет искористили да поразговарају и о фудбалу као и о томе ко је добио тежу групу на Европском првенству 2024. године. "Ово је била једина тема око које се нисмо у потпуности сагласили", навео је Вучић.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара