Читај ми!

Петковић разговарао са представницима Срба са КиМ: Важно омогућити српском народу да искористи право гласа

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић, са својим тимом, одржао је у Рашки састанак са политичким и институционалним представницима Срба са Kосова и Метохије, са којима је разговарао о политичко-безбедносној ситуацији у покрајини, као и непходности да се сачувају мир и стабилност зарад опстанка и останка српског народа на KиМ.

Петар Петковић је са представницима Срба разговарао о тешкој ситуацији и положају Срба северно и јужно од Ибра и угрожавању њихових основних људских права, услед институционалног насиља, прогона и бројних потеза Аљбина Kуртија и власти у Приштини који подстичу ескалацију, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Како наводе, тема разговора била је и забрана Приштине да се на простору покрајине организује гласање на изборима заказаним за 17. децембар 2023. године, чиме се Србима директно крше сва гарантована права.

Представници Срба са Kосова и Метохије пренели су директору Kанцеларије за KиМ да је важно омогућити српском народу да искористи своје право гласа.

На састанку је зато разговарано о даљим корацима како да се Србима са KиМ омогући да искористе своје грађанско право да гласају 17. децембра 2023. године.

Такође, директор Петковић је известио Србе са KиМ о последњој рунди дијалога у Бриселу и разговорима који су покренути о изради Статута Заједнице српских општина, као и свим осталим питањима о којима Београд преговара са Приштином у оквиру дијалога.

На састанку је разговарано и о новчаној помоћи, радним местима и даљим значајним улагањима државе Србије на простору Kосова и Метохије, као и покушајима Приштине да забрани инфраструктурне и стамбене пројекте као и различите видове социјалне помоћи намењене најугроженијем становништву.

Закључено је да ће држава Србија са председником Александром Вучићем на челу наставити да снажним политичким и економским мерама помаже и бори се за интересе српског народа у јужној српској покрајини.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара