Читај ми!

Претрес више локација на КиМ, ухапшено девет службеника царине и полиције

Полиција и царина на северу КиМ спровеле су акцију на 11 локације под сумњом за кривична дела корупције. Ухапшено девет службеника царине и полиције.

Девет службеника царине и полиције ухапшено је на северу и другим деловима КиМ у акцији полиције, тужилаштва и царине, потврдио је портпарол царине Адриатик Ставиљеци.

"У нашој истрази ухапшено је осам цариника, док је један полицајац ухапшен из Полицијског инспектората Косова. Акција се одвијала у Митровици, али и на другим местима”, рекао је Ставиљеци медијима у Приштини.

Полиција на северу и другим деловима КиМ спровела је акцију под сумњом за кривична дела корупције, потврдио је раније портпарол Специјалног тужилаштва у Приштини Екрем Љутфиу.

Навео је да је акција спроведена по налогу Специјалног тужилаштва, а потврдио ју је и заменик командира полиције за регион север Ветон Ељшани. 

У међувремену се огласило Специјално тужилаштво саопштењем да је, у пуној сарадњи и координацији са "косовском царином и релевантним механизмима, спроведена контролна акција на једанаест локација, које је подржала полиција".

Из Специјалног тужилаштва саопштавају да је увиђај извршен у циљу прикупљања доказа и хапшења девет службених лица осумњичених за кривична дела "злоупотреба службеног положаја или овлашћења” и "примање мита". Истрагом је био укључен и полицајац.

Током ове акције прикупљени су докази који поткрепљују сумњу да је девет службених лица, умешано у кривична дела за која се сумњиче. Такође, из ове акције одузети су и други важни предмети за даље истражне радње, као што су службени печати царине, телефони, картице, пиштољ и муниција.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара