Читај ми!

Покренута истрага о паљењу заставе Србије у Великој Хочи

Полиција је потврдила да је у Великој Хочи запаљена државна застава Србије на јарболу изнад споменика несталим и убијеним Србима у општини Ораховац, и да је због тог инцидента започела истрагу против непознатих особа.

У свом редовном дневном извештају полиција наводи да су њени припадници изашли на лице места и да је о случају обавештен и тужилац.

Случај је, како се наводи, оквалификован као “подстицање раздора и нетрпељивости“.

На улазу у Велику Хочу постављено је знамење у спомен на 84 невино страдалих Срба са територије те општине током 1998. и 1999. године.

"Паљење српске тробојке и скрављење овог споменика акт је безумља албанских екстремиста који годинама пале све српско желећи да на тај начин обесхрабе Србе и сломе дух српског народа који одолева свим нападима и искушењима, ма каква она била", саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Канцеларија је најавила да ће заједно са својим представницима на терену поставити нову тробојку, "као што смо и сваки пут до сада обнављали и градили оно што Куртијеви екстремисти пале и руше".

Позива међународне представнике и мисије које делују на простору КиМ да дођу код споменика убијеним и киднапованим Србима у Великој Хочи, и да са тог места пошаљу јасну поруку да су такви етнички инциденти и напади на српско постојање на КиМ недопустиви.

"Спаљена српска застава, преоране српске кости, измештање споменика српским херојима палим у Првом светском рату са гробља у Приштини, слика су и прилика Куртијеве антисрпске политике мржње која стимулише екстремисте у њиховим сулудим актима", закључује Канцеларија.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара