Читај ми!

Брнабић са Дајен Фарел: САД један од најзначајнијих спољнополитичких и привредних партнера

Премијерка Ана Брнабић разговарала са заменицом подсекретара за спољну трговину САД Дајен Фарел о привредној сарадњи и оснаживању партнерства две земље.

Ана Брнабић на састанку са Дајен Фарел оценила је да су САД један од најзначајнијих спољнополитичких и привредних партнера Србије, подсећајући да су америчке фирме ангажоване и на неким од капиталних пројеката у Србији, преноси се у саопштењу Владе Србије.

Према њеним речима, Србија је опредељена за даље унапређење сарадње са америчким партнерима – кроз повећање инвестиција, трговинске размене и различите програме развојне подршке, као и кроз даље јачање размена на пољу информационих технологија и енергетике.

Имајући у виду да је приватни сектор стуб економије сваке земље и важан чинилац привредног раста, заменица подсекретара за спољну трговину САД истакла је важност даљег јачања економске сарадње и у овом сегменту.

Фарел је уједно истакла изузетне потенцијале за сарадњу две земље када је у питању развој зелене енергије и похвалила визију Владе Србије у подршци у дигиталној реформи наше земље.

На састанку је разговарано и о сарадњи у области високог образовања између Србије и САД.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара