Читај ми!

Камиони са лековима из централне Србије стигли у КБЦ Косовска Митровица и у болницу у Грачаници

Камиони са лековима, који су пре недељу дана послати из централне Србије за КиМ, стигли су у КБЦ Косовска Митровица и у болницу у Грачаници.

У КБЦ Косовска Митровица око 22 сата стигао је нови шлепер са неопходним лековима који су за српске здравствене установе на Косову и Метохији упућени из централне Србије.

Претходно је у ову здравствену установу стигао камион који је превозио инфузионе растворе.

У шлеперу који је вечерас стигао у КБЦ Косовска Митровица су антибиотици, аналгетици и други медикаменти неопходни за лечење пацијената.

Раније вечерас, камион са медицинским препаратима стигао је и у болницу у Грачаници.

Директор КБЦ Приштина, са привременим седиштем у Грачаници, др Братислав Лазић, рекао је да је захваљујући ангажованости наше државе и здравствених радника успешно превазиђен дуг период у коме је српским здравственим установама на КиМ било онемогућено редовно снабдевање лековима.

"Добили смо оне лекове које су нам у овом тренутку били најнеопходнији да можемо да наставимо са стабилним функционисањем", рекао је Лазић.

Захвалио је Влади Србије и Канцеларији за КиМ на уложеном труду, који је уродио плодом.

"Ми очекујемо да ће и убудуће ове испоруке лекова наставити да се реализују у континуитету што ће за нас бити од великог значаја“, рекао је Лазић.

Лекови су допремљени у Грачаницу одакле ће касније бити обављена дистрибуција до свих здравствених установа које раде у систему Републике Србије у централном делу КиМ.

На Косово и Метохију су у петак увече стигла два шлепера и камион и то је прва пошиљка после две године и три месеца из Србије здравственим установама на КиМ, након велике дипломатске активности Београда да се превазиђу административне препреке које је наметнула Приштина.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво