Читај ми!

Курти: Најновији нацрт о ЗСО најнапреднији

Премијер у Приштини Аљбин Курти изјавио је да је нацрт међународних представника о Заједници српских општина "неупоредиво напреднији" од претходних, додајући да је Мирославу Лајчаку упутио писмо са примедбама на тај документ.

Аљбин Курти је новинарима у Пећи рекао да, зарад поверљивости нацрта међународних представника о ЗСО, не може да говори о примедбама и критикама, али да су оне веома важне.

"Пренео сам то европском емисару, преко мог заменика Бесника Бисљимија, 24. октобра, два дана пре нашег састанка у Бриселу. Ово је потпуно другачији нацрт, неупоредиво напреднији, али то не значи да смо задовољни, зато сам и упутио своје примедбе и критике", рекао је Курти.

Курти је, како преносе медији у Приштини, навео да је понудио потпис само као део пакета.

"Рекли смо да смо сагласни да потпишемо пакет који укључује Основни споразум, Анекс за имплементацију, као и нацрт за који смо претходно упутили коментаре, али пошто нам је у Бриселу речено да је нормализација односа хитна, пристао сам да је потписивање прихватање, али само као део пакета", рекао је Курти и додао да у пакету тражи да Косово добије статус земље кандидата за ЕУ и крене путем пријема у НАТО.

Упитан зашто се није састао са Лајчаком који је данас и јуче боравио у Приштини, Курти је рекао да "нема потребе да се састаје са њим", јер има друге обавезе.

"Мој заменик Бесник Бисљими се састао и све је у реду. Бесник Бислими контактира и комуницира са њим. Није први пут да имамо састанак са европским емисаром, али то води мој заменик, који је одговоран за европске интеграције, развој и дијалог", навео је Курти.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара