Читај ми!

Дачић Приштини: Пре ћете отворити амбасаду на Месецу него у Београду

Министар спољних послова Ивица Дачић истиче да Приштина нема, не може да има, нити ће икада имати своје дипломатско представништво у Београду. Официри за везу немају дипломатски статус, нити представљају увертиру за отварање амбасада, поручује Дачић.

"Поводом бруталне лажи објављене на сајту тзв. Министарства спољних послова Косова, на којем се, у рубрици ‘амбасаде’, наводи и Република Србија, морам да истакнем да Приштина нема, не може да има, нити ће икада имати своје дипломатско представништво у Београду, без обзира како они то покушавали да представе својој јавности", поручује Ивица Дачић.

Наводи да су у Београду акредитована 72 страна дипломатско-конзуларна представништва на нивоу амбасада, која представљају суверене и независне државе, што самопроглашено Косово није, нити ће икада бити.

"Београд и Приштина су током техничког дијалога, који се води од 2008. године, договорили упућивање официра за везу, који се физички налазе у просторијама делегација ЕУ у Београду, односно Приштини. Официри за везу немају дипломатски статус, нити представљају увертиру за отварање амбасада, већ имају задатак да помажу у међусобној комуникацији и да надгледају спровођење постигнутих договора. Никада није било говора о отварању било каквих амбасада или давању надлежности које имају амбасаде", наглашава се у саопштењу.

"И да се надовежем на овај научнофантастични дух из Приштине, желим да им поручим да ће пре да отворе амбасаду на Месецу него у Београду", закључио је Дачић.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво