Читај ми!

Стано: Вучић и Курти позвани у Брисел, без заједничког састанка са представницима ЕУ

Председник Србије Александар Вучић и председник владе у Приштини Аљбин Kурти позвани су на разговоре у Брисел који ће бити одржани на маргинама самита лидера ЕУ крајем недеље, изјавио је портпарол ЕУ Петер Стано.

Стано није могао да потврди тачно време састанка, али извори РТС-а наводе да би Вучић и Kурти требало да имају одвојене разговоре са представницима ЕУ, без заједничког састанка у четвртак.

Према изворима ЕУ, Александар Вучић и Аљбин Kурти прихватили су позив на разговоре у Бриселу.

Према речима Стана, разговори специјалног представника Лајчака у Београду и Приштини током викенда били су фокусирани на то како унапредити имплементацију Охридског споразума, јер "нема планова да се он замени".

"Разговарано је о различитим предлозима и идејама од којих су неки од у писаној форми и ти разговори ће се наставити. То укључује модеран европски предлог статута Заједнице општина са српском већином",рекао је портпарол ЕУ

"Очекујемо брзу акцију страна како би показале да су посвећене наставку процеса нормализације, испуњавањем својих обавеза из дијалога и из Споразума о путу ка нормализацији, као и свих претходних споразума, без предуслова или одлагања", поручио је Стано

Председник Србије Александар Вучић изјавио је раније данас да очекује да ће за два до три дана поново ићи у Брисел на разговоре са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, али да о томе за сада не може више да говори јер је такав договор.

недеља, 05. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара