Читај ми!

Велика петорка у суботу у Београду и Приштини

Представник ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак, амерички изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар и дипломатски саветници лидера Француске, Немачке, Италије посетиће Београд и Приштину 21. октобра.

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак и дипломатски саветници лидера Француске, Немачке, Италије, у суботу 21. октобра долазе у посету Београду и Приштини, на разговоре са председником Србије Александром Вучићем премијером приштинских институција Аљбином Куртијем, потврдио је за РТС портпарол ЕУ Петер Стано.

Стано је навео да делегацију чине Емануел Бон, саветник председника Француске, Јенс Плетнер, саветник немачког канцелара, Франческо Тало, саветник италијанске премијерке, као и амерички изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар.

Сврха посете је конкретан напредак у имплементацији Споразума о путу нормализације и деескалацији након најновијих дешавања, рекао је Стано.

Нагласио је да ЕУ, њене државе чланице и САД снажно подржавају нормализацију односа Београда и Приштине, и европску будућност региона.

"Имамо јасна очекивања да ће стране наставити процес нормализације и испунити своје обавезе без одлагања или услова", поручио је Стано.

Чланови велике петорке боравили су у Србији 20. јануара поводом следеће рунде дијалога Београда и Приштине, а тема разговора био је француско-немачки план, који је касније договорен у Охриду.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво