У Бриселу дводневни састанак министара одбране НАТО-а, једна од тема и КиМ

У Бриселу почиње дводневни састанак министара одбране земаља чланица НАТО-а. Једна од тема о којој ће расправљати биће безбедносна ситуација на Косову и Метохији после сукоба у селу Бањска, 24. септембра. Тридесет министара одбране држава чланица разговараће и о Украјини и израелско-палестинском сукобу.

Након догађаја у Бањској, НАТО је одлучио да појача снаге Кфора, најпре са 200 британских војника, а после тога и са још толико румунских.

Стигао је и нови командант Кфора, турски генерал Озкан Улуташ. Он је у уторак рекао да му је приоритет да допринесе конструктивном дијалогу, као и да трајно решење за КиМ може бити постигнуто политичким процесом и дијалогом.

На састанку у Бриселу, којим ће председавати генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, 30 министара одбрана држава чланица разговараће о бројним изазовима са којима се суочава Северноатлантска алијанса.

Очекује се да ће теме на дневном реду бити рат у Украјини и како помоћи Кијеву да одоли руским нападима и направи помаке у контраофанзиви, поготово у светлу надолазеће зиме и све чешћих напада Москве на украјинску енергетику.

Напад палестинске милитантне групе Хамас на Израел поново је фокус међународне јавности пребацио на Блиски исток.

За поподне је предвиђена конференција за новинаре генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво