На Мердару ухапшен Томица Бојковић из Прилужја, осумњичен за наводни ратни злочин

Томица Бојковић из Прилужја код Обилића ухапшен је на пункту Мердаре и одведен у станицу полиције у Приштини, пренели су РТС-у чланови његове породице. Приштинска полиција саопштила да је Бојковић осумњичен за ратни злочин, наводно извршен у периоду између 1998. и 1999. на подручју Вучитрна. Канцеларија за КиМ: Свакодневним привођењима и хапшењима Срба Приштина додатно подиже тензије и изазива нове кризе на терену.

Канцеларија за Косово и Метхојију саопштила је да је 52-годишњи Томица Бојковић ухапшен на Мердару, без икаквог образложења и потом спроведен у Приштину.

"Томица је у тренутку хапшења био са супругом и враћао се из Kрушевца који повремено посећује. Отац је троје деце и до сада је годинама без проблема прелазио административну линију", истиче Канцеларија за КиМ.

Kанцеларија за KиМ одмах је ангажовала адвоката и он ће проверити све детаље привођења и пружити Бојковићу неопходну правну помоћ и заштиту.

У међувремену, полиција у Приштини потврдила је да је ухапсила мушкарца са иницијалима Т. Б. српске националности, наводећи да је осумњичен за кривично дело ”ратни злочин против цивилног становништва", наводно почињено у периоду 1998-1999. године на подручју општине Вучитрн.

Наводе да је осумњичени упућен у полицију и да се очекује да буде саслушан у присуству браниоца. У координацији са правосудним органима биће предузети сви даљи поступци, додаје приштинска полиција.

Додатно застрашивање Срба

Канцеларија за КиМ је у саопштењу истакла да новим произвољним хапшењем Срба, Приштина српском народу шаље поруку да нису добродошли на својој родној груди и додатно их застрашује - "са циљем њиховог трајног прогона са простора Kосова и Метохије".

"Нема сумње да је реч о тихом институционалном етничком чишћењу Срба и спровођењу плана Аљбина Kуртија о етнички чистом Kосову и Метохији где се Србима шаље порука да у сваком тренутку могу завршити у Kуртијевим казаматима", наглашава Канцеларија за КиМ.

Додају и да "свакодневним привођењима и хапшењима Срба, Приштина на челу са Kуртијем уместо неопходне деескалације, додатно подиже тензије и изазива нове кризе на терену".

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво