Брнабић: Имплементирали смо 79 одсто препорука ОЕБС-а за само два изборна циклуса

Председница Владе Ана Брнабић одбацила је критике представника опозиције да ништа није рађено по питању унапређења изборних услова истичући да су урађене три битне ствари.

Ана Брнабић је, одговарајући на питање да ли се захтеви које је навела у званичном писму ОЕБС-у, у оквиру којих је тражила да размотри слање Мисије експерата која би радила на процени предизборног окружења и саме припреме за изборе, разликују од оних који је навео део опозиције у писму међународној заједници, одговорила да њихови захтеви нису ни слични.

Брнабићева је одбацила критике представника опозиције да ништа није рађено по питању унапређења изборних услова истичући да су урађене три битне ствари:

"Одмах након избора смо заједно да ОДИХР-ом оформили радну групу, као и сталну радну групу која ради на побољшању изборних услова. Затим, извештај ОЕБС-а након избора 2022. године јасно каже да постоје услови за слободне и демократске изборе, а да постоји још препорука које Србија још није имплементирала. Битно је да наведемо да смо ми до сада имплементирали 79 одсто од укупног броја препорука за само два изборна циклуса, и по томе смо први у свету. Такође, ОЕБС доноси стално одлуке за унапређивање избора и изборних услова, у апсолутно свим државама на свету, Канаде, Француске, Немачке, тако да те препоруке за Србију апсолутно није ништа посебно", рекла је Брнабићева која је обишла почетак радова изградње регионалне санитарне депоније ''Каленић'' у општини Уб.

Премијерка је додала и да се нада се да ће током октобра мисија ОДИХР-а доћи у Србију.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво