Читај ми!

Још две особе ухапшене у Косовској Митровици и Звечану; Канцеларија за КиМ - ново застрашивање Срба

Двојица Срба ухапшена на северу КиМ. У Косовској Митровици ухапшен је Илија Елезовић, а у Звечану Драган Миловић. Канцеларија за КиМ саопштила је да у циљу изазивања нових тензија и кризе на терену, јутрос је на северу КиМ ухапшено двоје Срба као део претњи антисрпског режима из Приштине да ће Срби да пате и плате. "Јасно је да је по среди ново застрашивање и уношење немира међу Србе који не желе да напусте своја вековна огњишта", наводи се у саопштењу Канцеларије.

У Косовској Митровици је ухапшен Илија Елезовић, потврдила је РТС-у његова породица. Ухапшен је пре подне у северном делу Митровице код Техничке школе, а мотив породици није познат и не знају где је одведен.

Породица очекује више детаља од полиције на северу из које не саопштавају детаље хапшења.

У преподневним сатима у Звечану је ухапшен још један Србин, али није наведен његов идентитет и разлог хапшења. Заменик командира полиције за регион Север Ветон Ељшани потврдио је да су ухапшени одведени у Приштину.

После хапшења на КиМ огласила се Канцеларија за КиМ саопштењем.

"У циљу изазивања нових тензија и кризе на терену, јутрос је на северу Косова и Метохије ухапшено двоје Срба, очигледно као део претњи антисрпског режима из Приштине да ће Срби да пате и плате. Јасно је да је по среди ново застрашивање и уношење немира међу Србе који не желе да напусте своја вековна огњишта", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, они су одведени у непознатом правцу, јужно од Ибра, а Канцеларија за Косово и Метохију одмах је обезбедила адвокате ухапшеним Србима који покушавају да утврде где се они налазе, јер ни породице немају подробније информације о својим најмилијима.

"Прво је у Косовској Митровици ухапшен Илија Елезовић, домаћин и отац који је у тешком здравственом стању, а потом у Звечану Драган Миловић, бивши полицајац који су обојица због сукоба расељени и свој мир су пронашли на северу КиМ, да би данас били напрасно ухапшени", појаснили су у Канцеларији.

Како се истиче, све ово говори у прилог томе да тренутак њиховог привођења и новог застрашивања и прогона Срба није случајно изабран баш на дан када се одржава Генерална скупштина Уједињених нација на којој ће председник Александар Вучић бранити интересе Србије и читавој међународној заједници предочити важност поштовања међународног права и норми, али и угрожених права Срба на Косову и Метохији.

"О овој серији политички мотивисаних хапшења Канцеларија за Косово и Метохију ће обавестити међународне представнике и мисије који делују на простору КиМ, јер све што приштина свакодневно ради и чини јесте у циљу изазивања нових тензија и проблема на терену, због чега не преза од бројних ескалаторних потеза којима директно прети да уруши мир на овим просторима", наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије