Читај ми!

Поруке мржње исписане на школи "Свети Сава" у Клокоту

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да су на школи "Свети Сава" у Клокоту исписане поруке мржње према свему српском.

Канцеларија за КиМ саопштила је да је исписивање порука мржње на Основној школи "Свети Сава" у Клокоту. коју похађа више од 70 деце, још једна забрињавајућа потврда да је мржња према свему српском, чак и деци, идеолошка основа политике Аљбина Куртија, и да је опасност од неконтролисане дестабилизације и ескалације насиља свеприсутна на Косову и Метохији.

"Да графити који славе терористичку организацију УЧК и поруке 'Fuck Serbia' на школи нису пуки чин хулиганизма, већ озбиљна претња, говори нам и чињеница да су у нападима албанских екстремиста ове године у два наврата ране од ватреног оружја задобила српска деца, што су и јавност и правосуђе у Приштини третирали готово као најобичнији прекршај", саопштила је Канцеларија.

Ако се они који пуцају на српску децу третирају као починиоци саобраћајних прекршаја, приметила је Канцеларија, од чега имају да зазиру они који сејући страх међу српском децом заправо желе да натерају њихове родитеље на одлазак са Косова и Метохијe.

"Куртијево одбијање дијалога и неспремност да на Косову и Метохији омогући услове за нормалан живот српском народу, јесте имплицитан позив сваком албанском насилнику и екстремисти да се устреми на комшије друге нације и вере, јер насиље и екстремизам су, у Куртијевом поимању света, очигледно позитивне вредности, што је без задршке и јавно потврдио изрекавши да ће Срби да 'пате и плате' ", истиче Канцеларија.

То је 128. етнички мотивисан инцидент усмерен против Срба на Косову и Метохији од почетка ове године, наводи се у саопштењу и оцењује да је у питању јасна порука да Приштина не намерава да учини ништа како би се ситуација на терену колико-толико нормализовала и Србима омогућило да живе без стрепње и страха.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара