Читај ми!

Вучић: Одговор опозицији на захтев за расписивање избора до краја месеца

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће део опозиције, који је предао захтев за расписивање избора, до краја месеца добити писани и усмени одговор.

Председник Вучић рекао је да ће захтев за одржавање ванредних избора, који је више опозиционих странака предало данас у Председништву, прочитати када се врати у Београд.

"Ту је интересантна једна ствар – да су ми ти људи четири месеца претили уколико бих расписао изборе. Свакога дана ми говорили: 'Вучићу, ако распишеш изборе, избора неће бити, имаћеш изборе на улици, суочићеш се са гневом народа.' После четири месеца променили су мишљење", рекао је Вучић током обраћања медијима на Самиту Брдо-Бриони у Скопљу.

Поручује да ће у сваком случају до краја месеца дати одговор на захтеве.

"Пошто видим да траже парламентарне и београдске изборе, то ће бити бити најбржи и најконкретнији одговор који ће им један председник, који је надлежан ако ништа друго да расписује парламентарне изборе, пружити у складу са демократским принципима, демократским начелима, поштовањем права мањине, али им и одговорити на све глупости које су у том писмену написали", поручио је Вучић.

Додао је да ће добити и усмени, али и одговор у писаној форми.

"Па када говорите о ужасној ситуацији у друштву, у српској економији и свему другом, обучићу их, научићу их и показаћу им колико данас имамо запослених више, а то је 510.000 запослених више него што је то био случај 2010. или 2011. године. Да ви оптужујете људе који су на власти за онаква монструозна убиства у Младеновцу, Орашју и Дубони и школи 'Владислав Рибникар', то ће само у историју бешчашћа да уђе и ништа друго", навео је Вучић.

"Какви ће све избори и када да буду, није српска држава фонтана жеља да их испуњава онима који маштају о томе да добију већи број посланика како би ваљда могли у потпуности да нам изгазе клупе у Скупштини, мало су их газали претходних дана", додао је преседник.

Указао је да ће на захтев одговорити када се врати из Уједињених нација, после чега има још један, како каже, важан састанак.

"Онда ћу моћи да се посветим њима и њиховим захтевима. До тада се у потпуности посвећујем проблемима с којима се Србија суочава – од Косова и Метохије до много важних сусрета у УН и још један много важан сусрет у Београду, а после тога се посвећујем њима. Верујем да они знају да ћу дати све од себе да их обрадујем, да буду задовољни и да коначно могу да кажу да су победили после четири месеци лажи да у ствари неће на изборе", закључио је Вучић.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије