Читај ми!

Лажна дојава о бомби у згради српских институција у Бошњачкој махали

Косовска полиција добила је јутрос дојаву да се у згради у коју су смештене просторије Канцеларије за Косово и Метохију, Покрајински ПИО фонд и Косовскомитровачки округ у северном делу Косовске Митровице налази експлозивна направа, потврдио је за Танјуг заменик генералног директора косовске полиције Митровица север Ветон Ељшани.

Ветон Ељшани је рекао да је косовска полиција обавила увиђај, као и да је дојава о подметнутој бомби лажна.

"Припадници косовске полиција обишли су зграду у којој се налазе поменуте канцеларије. Прегледали су сва три спрата и разговарали са запосленима да ли има нечег сумњивог у објекту. Након разговора и прегледа, полицајци су се уверили да нема ништа сумњиво и напустили су зграду. У питању је лажна дојава о бомби", рекао је Ељшани.

Петковић обавестио међународну заједницу

Коментаришући дојаву, директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да "није успео трик премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да, под изговором лажне дојаве о бомби, исели запослене из зграде у Косовској Митровици у којој су четири српске институције".  

Петковић је на Твитеру поручио да је о свим догађајима додатно обавестио међународну заједницу.

"Куртијев трик, да под изговором лажне дојаве о бомби, исели запослене из зграде у Косовској Митровици, у којој су четири српске институције, јутрос није успео! Не пристају на отимање имовине, већ на решење у оквиру дијалога у Бриселу у контексту формирања ЗСО. О свему сам додатно обавестио међународну заједницу", навео је Петковић.

Српска листа поручила је јуче да одбацује ултиматум приштинских власти да напусти просторије у Косовској Митровици у којима је смештено више институција Републике Србије и захтева да се то питање решава у дијалогу Београда и Приштине, а у контексту успостављања ЗСО, како је предвиђено споразумима из 2013. и 2015. године. 

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије