Читај ми!

Вучић са Харисом о унапређењу билатералних односа и војне сарадње

Председник Србије Александар Вучић састао се са командантом Националне гарде Охаја, генерал-мајором Џоном Харисом са којим је разговарао о унапређењу билатералних односа и интензивирању војно-безбедносне сарадње

Александар Вучић је током разговора са Џоном Харисом истакао да је Србија опредељена да јача свеукупне односе са САД, чему снажан допринос даје дугогодишња успешна сарадња са Националном гардом Охаја.

"Кроз Програм државног партнерства започети су или реализовани бројни пројекти на пољу војне сарадње, као и на економском и привредном плану", навео је председник Вучић, преноси се у саопштењу службе за сарадњу са медијима председника Републике.

Према речима председника, континуирано интензивирање економске сарадње између Србије и САД руковођено је све већим приливом инвестиција америчких компанија, растућом трговинском разменом роба, а посебно услуга, као и значајном финансијском подршком кроз различите програме развојне помоћи.

Вучић је, такође, додао да су САД међу водећим страним инвеститорима у Србији.  

"Србија је опредељена да настави да оснажује и гради основе за будуће стратешко партнерство са САД, чиме би наш билатерални дијалог добио јаснију структуру", написао је Вучић на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav.

Командант Националне гарде Охаја генерал-мајор Џон Харис поручио је  да је партнерство Охаја са Србијом један од начина на које САД показују своју посвећеност сарадњи је нашом земљом и изнео конкретне предлоге за њено унапређење.

 

недеља, 26. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије