Читај ми!

Лепосавић, ухапшен Небојша Виријевић због наводних претњи заменику министра

Полиција је данас ухапсила Небојшу Виријевића из Лешка, због наводних претњи заменику министра за заједнице и повратак у влади у Приштини Радојици Радомировићу, када је покушао да уђе у општинску зграду у Лепосавићу.

Хапшење Небојше Виријевића РТС-у је потврдио његов бранилац адвокат Небојша Влајић, наводећи да је Виријевићу одређено полицијско задржавање од 48 сати, те да би сутра требало да га саслуша и судија Основног суда у Косовској Митровици.

"Виријевића терете за кривично дело претње. Полиција је из читавог случаја извукла наводну претњу, иако се не зна на који је начин прећено. Радомировић је као и сви политичари дужан да трпи негодовање које му се упућује, тако да никакве кривице Виријевића нема", рекао је Влајић.

Виријевић је био са групом грађана који су у среду негодовали против Радомировића, јер је са групом од десетак људи покушао да уђе у зграду општине у Лепосавићу, блокирану од краја маја ове године због насилног упада полиције и албанског председника општине којег Срби на признају.

Виријевић је ухапшен данас пре подне у својој кући у Лешку код Лепосавића.

Канцеларија за КиМ: Нови покушај увођења вербалног деликта на Косову и Метохији

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да је привођењем Небојше Виријевића, који је “исказао своје неслагање са Куртијевим окупаторима, нелегитимним и лажним намесницима, још један је покушај застрашивања српског народа, али и нови покушај увођења вербалног деликта на Косову и Метохији“.

“Када власти у Приштини на челу са Куртијем не могу на натерају Србе да прихвате његове лажне градоначелнике и полтроне из Приштине, тада силом и хапшењима желе да се освете нелојалним Србима“, истиче Канцеларија.

Срби никада, поручује, неће прихватити Куртијев јарам, нити његове намеснике који немају никакав легитимитет нити кредибилитет у српском народу и супротстављаће им се свим ненасилним методама, за разлику од Куртијевог апарата који зна само за силу и насиље.

Канцеларија за Косово и Метохију приведеном Виријевићу обезбедила је бесплатну правну помоћ и адвоката, а о његовим случају ће обавестити и међународне представнике, наводи се у саопштењу.

Српска листа: Порука Србима да немају право на протест

Српска листа осудила је хапшење и притвор Небојше Виријевића, које је, како се наводи, "урађено са циљем да се застраше грађани Лепосавића како би престали да демократски протестује више од два месеца тражећи да нелегални градоначелник и Куртијеви специјалци напусте општинску зграду у коју су ушли силом и без икаквог основа онемогућавају да грађани остварују своја права".

''Данашње хапшење је очигледна порука свим Србима да немају право на протест и изражававање политичког става, шта више, то Србима ускраћује Куртијев режим који је на власт дошао након десетина више него насилних протеста'', наводи се у саопштењу.

субота, 25. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије