Читај ми!

Вучић са Чен Бо: Присећамо се свих тешких и лепих тренутака

Председник Србије Александар Вучић организовао је опроштајни ручак за амбасадорку Кине Чен Бо и нагласио да је то прилика да се присете свих тешких и лепих тренутака за време њеног четворогодишњег мандата у Србији.

"Присећамо се свих тешких и лепих тренутака током њеног мандата у Србији, анегдота са градилишта, али и брига које смо делили. Евоцирамо бројне успомене са састанака, договора, потписаних споразума и уговора о великим пројектима који су променили лице наше Србије, донели нова радна места и обезбедили сигурност бројним породицама", навео је Александар Вучић на Инстаграм профилу.

Председник је написао да су у години када се обележава 10. годишњица од почетка иницијативе "Појас и пут", сумирали резултате сарадње и пријатељства са Кином, које је постајало још чвршће у временима великих изазова и када је ова велика земља помагала Србији да преброди и најтеже тренутке. 

"Бескрајно смо захвални амбасадорки Чен Бо на огромном труду који је уложила у јачање пријатељства између Србије и Кине, а посебно председнику Си Ђинпингу који је показао велико поштовање према Србији и отвореност за партнерство и сарадњу, иако смо мала земља", навео је Вучић. 

Према речима председника, амбасадор Чен Бо није само дипломата чије су искуство, посвећеност, неуморни рад и стрпљење оставили неизбрисив печат у нашој земљи. 

"Она је и искрени пријатељ Србије и нашег народа, који је дубоко поштује и чија срца је освојила од првог дана. Србија ће зато увек бити њена друга кућа", навео је председник који Чен Бо дочекао са великим букетом ружа.

понедељак, 27. мај 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије