Читај ми!

Вучић са Столтенбергом: Доставили смо писмену документацију о прогонима и нападима на Србе

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је на састанку у Бриселу са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом затражио да НАТО преузме контролу и обезбеди живот достојан човека Србима на КиМ. Чуваћемо мир и наш народ на КиМ, али тежак је период пред нама, потребна нам је сарадња са Кфором и НАТО, поручио је Вучић.

Затражио сам од НАТО и Кфора да спроводe своју улогу у складу са Резолуцијом 1244 и повељом УН, рекао је председник Вучић новинарима после састанка са Столтенбергом. 

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је уочи разговора са Александром Вучићем да Алијанса наставља да осигурава безбедност кретања за све заједнице на Косову и Метохији.

Поводом сукоба Срба са припадницима Кфора, истакао је да су напади на мисију НАТО-а на КиМ неприхватљиви. “Појачали смо присуство као реакцију на повећање напетости на северу. Наставићемо да обезбеђујемо спровеђење нашег мандата на непристрасан начин“, поручио је Столтенберг.

Иначе, разговори у Бриселу на нивоу главних преговарача су завршени без директног састанка делегације Београда и Приштине.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије