Читај ми!

Лајчак: Радим на припреми следећег састанка представника Београда и Приштине

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак најавио је да ради на припреми следећег састанка представника Београда и Приштине на техничком нивоу.

''Док се још једна дуга и продуктивна недеља ближи крају, подсећам се њеног позитивног почетка који сам имао у Дубровнику у Хрватској, где сам учествовао на годишњем Дубровачком форуму'', навео је Лајчак на Фејсбуку, сумирајући радну недељу. 

Форум у Дубровнику пружио му је, како је навео, одличну прилику за дружење са кључним актерима са Западног Балкана и шире, поновно повезивање са колегама и пријатељима са којима је разговарао и о неопходним корацима за деескалацију ситуације на северу КиМ.

"Из Дубровника сам отпутовао у Братиславу, где сам водио важне билатералне разговоре са првим потпредседником владе у Приштини и главним преговарачем Бесником Бисљимијем. Наш разговор је био фокусиран на деескалацију ситуације на северу, у складу са изјавом ЕУ27 од 3. јуна, и рад на примени свих споразума из дијалога. Драго ми је што смо се договорили о првим корацима ка том циљу", навео је Лајчак на Фејсбуку, сумирајући радну недељу. 

Како је додао, по повратку у Брисел, између осталих активности, пожелео је добродошлицу председнику ДПК-а Мемлију Краснићију ради размене мишљења. 

Лајчак је поручио да ради на припреми новог састанка на техничком нивоу Београда и Приштине. 

Он је истакао да се пре састанка са Бисљимијем и Краснићијем, на Дубровачком форуму састао са хрватским премијером Андрејем Пленковићм и италијаснким министром спољних послова Антониом Тајанијем. 

Лајчак се осврнуо и на сусрете са америчким и британским колегама, Габријелом Ескобаром и Стјуартом Пичом, током форума у Дубровнику и захвалио министру спољних послова Хрватске Гордану Грлићу-Радману на позиву и организацији догађаја.

субота, 01. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије