Читај ми!

Вучић са Чен Бо: Неопходно одржавање посебне седнице СБ УН о КиМ

Председник Србије Александар Вучић примио је амбасадорку Народне Републике Кине Чен Бо, коју је детаљно обавестио о угрожености Срба на Косову и Метохији и о деликатности безбедносне ситуације, која угрожава стабилност целог региона. У оквиру тога је истакао да сматра да је неопходно одржавање посебне седнице Савета безбедности УН, како би целокупна светска јавност сазнала о тензијама на КиМ и тешком положају тамошњих Срба.

Како се наводи у саопштењу Канцеларије за сарадњу с медијима председника Републике, амбасадорка Чен је, с тим у вези, истакла да је њихов "став по питању КиМ је вама веома јасан".

"Подржавамо налажење решења у оквирима дијалога и Резолуције 1244 СБ УН. Подржавамо напоре Србије у очувању територијалног интегритета и суверенитета. Увек разумемо и подржавамо легитимне и рационалне захтеве српске стране", навела је кинеска амбасадорка.

Председник Вучић је истакао изузетну динамику у сарадњи између Србије и Кине, засновану на међусобном поверењу и уважавању, као и на стабилној економији и стратешком планирању који за циљ имају дугорочне пројекте на националном и регионалном нивоу, наводи се у саопштењу.

Вучић је поновио огромну захвалност кинеским пријатељима и амбасадорки Чен Бо, на личном залагању и огромном труду који је уложила у јачање односа Србије и Кине, "делећи са нама искрену радост због сваког изграђеног ауто-пута, моста, пруге и фабрике".

Председник Вучић претходно се састао са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком и том приликом још једном изразио забринутост због безбедносне ситуације на Косову и Метохији.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије