Читај ми!

Вучић са администраторком УСАИД-а: Србија поуздан партнер за све пројекте који захтевају озбиљан приступ државе

Председник Србије Александар Вучић примио је администраторку Америчке агенције за међународну сарадњу (УСАИД) Саманту Пауер. Вучић и Пауер су се сагласили да је УСАИД пожељан партнер за сарадњу на пројектима који ће додатно интензивирати економске односе Србије и САД и привући нове америчке инвестиције.

Александар Вучић је на састанку са Самантом Пауер истакао опредељеност Србије за јачање свеобухватних односа са САД и посебно захвалио на помоћи коју је УСАИД кроз своје програме пружио Србији у областима јачања конкурентности привреде, бољем функционисању јавне управе, као и кроз актуелне пројекте који се на нивоу општина баве унапређењем коришћења обновљивих извора енергије и заштитом животне средине.

Говорећи о ситуацији у региону и наставку дијалога са Приштином, Вучић је поновио посвећеност Београда овом процесу и спремност за рад на имплементацији концепта европског предлога, уз одређена ограничења у складу са принципима међународног права, а која су у различитим приликама предочена европским и америчким посредницима и званичницима.

Председник Србије је нагласио да наставак процеса нормализације у овом тренутку зависи од формирања Заједнице српских општина, као обавезе коју је Приштина пре десет година преузела потписивањем Бриселског споразума.

"Спремни смо да разговарамо о бројним отвореним питањима, али нисмо спремни да прихватимо било какве једностране одлуке које нису произашле из договора у дијалогу, а које директно угрожавају права припадника српске заједнице на Косову и Метохији", рекао је председник Вучић и поновио став Србије да су сигурност и бољи живот људи на КиМ приоритети за које се Србија доследно залаже.

Вучић је истакао да је управо Србија покретач регионалног повезивања и развоја у региону, као и да је иницијатива "Отворени Балкан" одличан пример сарадње, који је отворио пут привредницима и уклонио бројне препреке међу људима, чиме је омогућен слободнији проток људи, роба, услуга и капитала у региону.

Председник Србије је поновио да је Србија поуздан партнер за све капиталне пројекте који захтевају озбиљан и одговоран приступ државе.

"Србија негује партнерски однос са инвеститорима, који овде имају одлично и безбедно пословно окружење", поручио је Вучић и додао да је Србија заинтересована за диверсификацију извора снабдевања, додатна улагања у енергетску инфраструктуру али и покретања нових пројеката у циљу свеобухватног и уједначеног економског напретка Србије.

Саговорници су се сагласили да је УСАИД пожељан партнер за сарадњу на пројектима који ће додатно интензивирати економске односе са САД и привући нове америчке инвестиције, наведено је у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника Србије.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво