Читај ми!

Вучић: Што се више оружја преда, то је мања опасност од коришћења

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је до сада предато више од 3.000 комада оружја и кратких и дугих цеви, десетине хиљада метака различитих калибара, као и више минскоексплозивних средстава, додајући да је то добра вест јер је толико мањи ризик за самоповређивање грађана Србије, као и за повређивањем других.

Александар Вучић истиче да је почео да добија писма грађана у којем наводе да није оружје то које убија, него злочиначки ум, додајући да је веома тешко проценити ко је у стању да почини такве злочине, због чега је акција разоружавања Србије позитивна мера.

"Када имате мање оружја онда немате чиме то да почините. Мислим да је то важна акција и да је добро што смо са тим кренули. Знао сам да ће бити многих који да се љуте, али то је добро за Србију и спремни смо да платимо и ту врсту политичке цене", рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Подсетио је да је обезбеђено велико присуство полицајаца у школама, како у Београду тако у целој Србији, наводећи да деца и родитељи, као и наставници веома позитивни реагују, те да су у 99 одсто случајева позитивне реакције.

"Наставници ће се осећати сигурније, јер има и деце насилника, не само оних који су злочинци, већ и насилници који мисле да могу да измичу столицу учитељици, који мисле да имају право да се понашају бахато, силеџијски. Сви ће се осећати сигурније, то нам је циљ и зато морамо да идемо са хитним пријемом нових полицајаца и верујем да су то неке вести које уливају сигурност грађанима Србије", рекао је Вучић.

"Узимање нелегалног оружја, а онда анализа свега што је легално наоружање"

Вучић каже да су следећи кораци везани за узимање нелегалног оружја, а затим ће се ићи на анализу свега што је легално наоружање.

''Не можете да верујете да је човек потпуно урачунљив у тренутку уколико је под дејством наркотика, а има толико оружја, без обзира да ли је за то добио дозволу или није. У тренутку што када је добио дозволу није био под дејством психоактивних супстанци'', рекао је Александар Вучић.

Нагласио је да је потребно урадити све што је могуће.

''Никада не можете да урадите све, али је наше да покушамо да урадимо највише што можемо да бисмо своју децу и свој народ заштитили у будућности од ствари које смо прошли пре седам дана'', рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Грађани до 8. јуна могу да предају нерегистровано оружје најближој полицијској станици без санкција. Током тог периода грађани који предају нерегистровано оружје неће кривично одговарати, нити сносити било какве последице, а не морају доказивати ни порекло оружја.

Председник Србије Александар Вучић раније је изјавио да је грађанима дата прилика да у наредних месец дана сами предају нелегално оружје без последица, а после тог рока суочиће се са строгим казнама.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво