Бисљими тврди да су установљени критеријуми за дискусију о нацрту ЗСО  

Први преговарач Приштине у дијалогу са Београдом Бесник Бисљими изјавио је да је на последњем састанку у Бриселу утврђено пет критеријума – на основу којих ће бити одређено да ли је нацрт управљачког тима за формирање Заједнице српских општина прихватљив као основа за дискусију.

Бесник Бесљими, извештавајући чланове скупштинске Комисије за спољне послове и дијаспору, навео је да је први критерујум о томе да ли нацрт предвиђа нови ниво управљања, те да ако то предвиђа, сматра се неприхватљивим за даљу дискусију.

"Други је о томе да ли предлаже колективна права – ако предлаже онда добија епитет неприхватљивог нацрта. Трећи је о томе у којој мери је то у складу са споразумима из 2015. и 2013. године. Четврто, колико је то у складу са одлуком Уставног суда из 2015. године", рекао је Бесљими.

Додао је и да је пети критеријум о томе "колико је у складу са писмом које је висока представница ЕУ Федерика Могеринијева упутила Влади Косова, где показује која овлашћења удружење може и не може да има за имплементацију".

Бисљими је, преносе приштински медији, тих пет критеријума назвао довољним гаранцијама да самоуправа није везана за "Заједницу".

"За мене је пет критеријума довољно за уверење да ова врста самоуправљања нема ништа од онога што смо ми назвали 'Заједница'", оценио је Бисљими.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара