Српска листа неће учествовати на изборима 23. априла на северу КиМ

Из Српске листе саопштено је да неће учествовати на ванредним локалним изборима у четири општине на северу КиМ заказаним за април јер нису испуњени захтеви због којих  су Срби на том подручју напустили косовске институције.

У саопштењу Српске листе се наводи да неће учествовати на било којим изборима док њихови легитимни захтеви не буду испуњени.

Централне изборне комисије у Приштини саопштила је да је од 9. до 18. марта рок за пријаву партија за учешће на ванредним изборима.

"Овим је више него јасно да Приштина и њена Централна изборна комисија настоје да без уважавања легитимних интереса српског народа, мимо воље грађана једнострано организују изборе на северу Косова и Метохије", додају из Српске листе.

Председница у Приштини Вјоса Османи одредила је 23. април ове године као нови датум за одржавање ванредних избора за градоначелнике општина северне Косовске Митровице, Зубиног Потока, Лепосавића и Звечана и за скупштине општина Звечан и Лепосавић.

Одређивање избора за април била је нова одлука пошто су странке у Приштини постигле консензус за одлагање избора на северу КиМ због лоше безбедносне ситуације на северу КиМ.

Избори  у четири општине  требало је да буду одржани 18. и 25. децембра, након што су Срби на северу колективно напустили косовске институције.

Срби траже да Приштина почне да поштује међународно јавно право и Бриселски споразум, да повуче једностране одлуке око пререгистрације возила са српским таблицама и да формира Заједницу српских општина.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво