Читај ми!

Влада Србије донела закључак о репрограму кредита за откупљиваче малине

Влада Србије донела је закључак о давању сагласности да се у вези са Одлуком НБС-а о привременим мерама за банке у циљу адекватног управљања кредитним ризиком у портфолију пољопривредних кредита у условима отежане пољопривредне производње, предузму мере да дужници - лица која се баве откупом и складиштењем воћа у хладњачи у складу са прописима, којима је омогућен репрограм кредита, испуне у потпуности уговорне обавезе према пољопривредним произвођачима малина.

Доношење закључка је предложено у циљу ублажавања последица насталих у сектору малинарства услед пада потражње за малином, саопштено је из Владе.

У образложењу се наводи да због макроекономских померања на светском тржишту, економске кризе, као и смањене потрошње јагодастог воћа, одређене количине воћа нису продате, остале су ускладиштене у хладњачама, а произвођачи нису исплаћени за воће које су предали откупљивачима.

Како се истиче, том одлуком Влада Републике Србије помаже хладњачарима у одлагању обавеза исплате кредита на 12 месеци како би измирили дуг из претходног откупа према примарним произвођачима малина.

Одлука је донета на предлог Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, наводи се у саопштењу.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се