Читај ми!

Вучић се састао са шеиком Бин Заједом

Председник Србије Александар Вучић састао се са председником Уједињених Арапских Емирата шеиком Мухамедом бин Заједом ал Нахјаном, у оквиру радне посете Абу Дабију.

Председник Вучић у радној посету Емиратима, борави на позив шеика Бин Заједа, а њих двојица разговараће о бројним темама које се односе на унапређење односа Србије и УАЕ.

Од 2012.године до данас, два лидера састала су се више од 20 пута, а њихов последњи сусрет био је у октобру прошле године у Београду.

"Шеик Мухамед је велики, искрени пријатељ државе Србије и надам се да ће чешће долазити у нашу земљу", рекао је председник Вучић приликом посете шеикa Бин Заједа Београду.

Током прошле године, приликом посете председника Вучића Абу Дабију у септембру, две земље потписале су десет споразума, између осталог споразум о стратешком партнерству две земље, као и документе о сарадњи у области правосуђа, културе, сајбер безбедности, борбе против трговине људима, сарадња дипломатских академија.

Најважнији споразум који је тада потписан односио се на финансијску подршку УАЕ, тачније споразум о кредиту од милијарду долара по повољној камтној стопи од три одсто.

Емирати су до сада Србији више пута помогли, а две земље имају и важне заједничке пројекте. Светски медији сврставају бин Заједа у најмоћнијег човека на свету, захваљујући мудрој политици коју је води, као и енергетским потенцијалима којима располаже.

УАЕ су седми на свету по нафтним резервама, односно поседују скоро шест посто светских резерви.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво