Читај ми!

Вучић са Борељом у Минхену: Србији снажно замерено због неувођења санкција Русији

Председник Србије Александар Вучић састао се у Минхену са високим представником Европске уније за спољну политику и безбедност Жозепом Борељом. Србији је снажно замерено неувођење санкција Русији, написао је Вучић на Инстаграм налогу. Борељ: За Београд кључни нормализација односа са Приштином и усклађивање са политиком ЕУ.

"Отворен разговор са Жозепом Борељом и припрема за наставак дијалога између Беогада и Приштине. Србији је снажно замерено неувођење санкција Руској Федерацији. Разговори се ускоро настављају", навео је председник Србије на Инстаграм профилу, након сусрета одржаног другог дана Минхенске конференције о безбедности.

Председник Вучић се и јуче у Минхену накратко састао са Борељом и тада најавио да ће се данас поново састати са шефом дипломатије ЕУ.

Шеф дипломатије Европске уније Жозеп Борељ навео је, након сусрета са председником Србије Александром Вучићем, да су предлог ЕУ о нормализацији односа са Приштином, као и усклађивање са Заједничком спољном и безбедносном политком (CFSP) кључни за европски пут Србије.

"Сусрео сам се са председником Србије на Минхенској безбедносној конференцији, уочи дијалога на високом нивоу на којем ћу бити присутан 27. фебруара. Разговарали смо о потреби да се напредује поводом предлога о нормализацији односа са Косовом и важности усклађивања Београда са CFSP. Обе ствари су кључне на путу Србије ка ЕУ", написао је Борељ на Твитеру. 

Вучић се састао са државним секретаром Сједињених Америчких Држава Ентонијем Блинкеном, са председником Француске Емануелом Макроном и канцеларом Савезне Републике Немачке Олафом Шолцом.

Другог дана Минхенске конференције о безбедности Вучић има низ састанака.  

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара