Читај ми!

Председник Србије са светским званичницима на Минхенској конференцији о безбедности

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са председником Републике Француске Емануелом Макроном и канцеларом СР Немачке Олафом Шолцом, државним секретаром Сједињених Америчких Држава Ентонијем Блинкеном, шефом европске дипломатије Жозепом Борељом, министром спољних послова Уједњеног Краљевства и Северене Ирске Џејмсом Клаверлијем и председником Владе Грчке, Кирјакосом Мицотакисом током првог дана Минхенске конференције о безбедности.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са председником Републике Француске Емануелом Макроном и канцеларом СР Немачке Олафом Шолцом на Минхенској конференцији о безбедности.

"Озбиљан и коректан састанак са најодговорнијим људима ЕУ о процесу дијалога са Приштином, француско-немачком плану и нашим билатералним односима", написао је Вучић на Инстаграм страници будућностсрбијеав.

Током првог дана Минхенске конференције о безбедности, Александар Вучић се састао и са државним секретаром Сједињених Америчких Држава Ентонијем Блинкеном.

"Осим разговора о односима Београда и Приштине потврдили смо све боље билатералне односе између Србије и САД", наводи се на Инстаграм профилу "будућностсрбијеав.

Александар Вучић сусрео се раније данас и са високим представником Европске уније за спољну политику и безбедност Жозепом Борељом на отварању Минхенске конференције о безбедности.

"Кратак сусрет са Жозепом Борељом. Колико сутра очекује нас нови састанак и наставак борбе за очување мира и стабилности целог Западног Балкана", написао је Вучић на Инстаграм страници будућностсрбијеав.

Током првог дана Минхенске конференције о безбедности, Александар Вучић се састао и са  министром спољних послова Уједњеног Краљевства и Северене Ирске Џејмсом Клаверлијем.

"Веома важан и изузетно користан састанак са Џејмсом Клаверлијем", написао је Вучић на Инстаграм профилу "будућностсрбијеав.

На маргинама 59. Минхенске безбедносне конференције председник Србије састао се и са председником Владе Грчке, Кирјакосом Мицотакисом.

"Веома добар, искрен и пријатељски разговор са Кирјакосом Мицотакисом" објављено на Инстаграм профилу "будућностсрбијеав".

Председник Вучић је раније данас, по доласку у Минхен, поручио да га чека напоран дан, али и да верује да ће се успешно изборити за интересе Србије и да ће грађанима моћи да саопшти добре вести - неке данас, а неке за седам дана, које се тичу Косова и Метохије.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво