Читај ми!

У Приштини саслушана два сведока против бившег полицајца Слађана Трајковића

У Приштини је данас почело саслушање сведока у случају бившег полицајца Слађана Трајковића, кога привремене приштинске институције терете за наводни ратни злочин.

Како су рекли Трајковићев адвокат Дејан Васић и породица, од планираних девет, саслушана су два сведока. Васић је рекао да до окончања саме истраге неће износити закључке о самом процесу саслушања сведока.

"Потрудићемо се да од стране суда колико год то буде било у нашој могућности издејствујемо његову одбрану из кућног притвора до краја истражних радњи. Слађан је снажно мотивисан да у истрази учествује и сигуран сам стопроцентно да ћемо до краја показати да апсолутно не постоји никаква његова умешаност у догађаје који му се стављају на терет", каже Васић.

Адвокат је заједно са породицом упозорио на његово лоше здравствено стање, те да је због хроничних болести које има најбоље да има негу лекара који су до сада бринули о његовом здравственом стању у КБЦ-у Косовска Митровица.

Трајковићева: Омогућити Слађану да се брани са слободе  

Трајковићева супруга Сузана је још једном поновила да је Слађан невин.

"Апелујемо на приштинско правосуђе да своју дужност обављају професионално и по савести. Хтела бих још једном да замолим првенствено приштинско правосуђе да се Слађану омогући да се брани са слободе или да се пребаци у КБЦ у Косовској Митровици, првенствено због његовог здравственог стања", истакла је Трајковићева.

Апел је данас упутила и представницима међународне заједнице.

"Да се укључе у ток суђења или надгледање да се види каква се неправда чини Србима. Јер, право да вам кажем, од сведока не очекујем ништа, то су наводно лажни сведоци, ми знамо да је Слађан невин", нагласила је она.

Одбијена жалба за кућни притвор 

Слађан Трајковић ухапшен је 15. децембра прошле године у јужном делу Косовске Митровице. Привремене приштинске институције терете га за наводни ратни злочин почињен у Вучитрну 1999. године.

Слађан Трајковић, бивши припадник косовске полиције, који је службу напустио колективно са осталим колегама на северу КиМ, ухапшен је 15. децембра у Бошњачкој махали у Северној Митровици, под оптужбом да је наводно учествовао у чињењу ратног злочина.

Основни суд у Приштини 16. јануара продужио је Трајковићу притвор на још два месеца.

Због погоршаног здравственог стања Слађана Трајковића, адвокат Дејан Васић почетком фебруара поднео је хитан захтев за његово пребацивање у кућни притвор, или да му се омогући лечење у клиничко-болничком центру у Косовској Митровици, како би могао да добије адекватно лечење. Међутим, тај захтев је одбијен.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво