Реаговања поводом претњи председнику Вучићу

Државни и политички званичници осуђују претње упућене председнику Александру Вучићу на протесту испред Председништва, и од државних органа захтевају да хитно предузму све мере за заштиту уставног поретка и јавног реда и мира.

Премијерка Ана Брнабић поручила је учесницима протеста испред зграде Председништва да председник Србије Александар Вучић, због стабилности Србије, штити и њих, иако му они прете убиством и газе српску заставу.

Брнабићeва је на свом Твитер налогу написала да би, да није тако, учеснике скупа дочекале десетине хиљада чланова Српске напредне странке.

"Газите српску заставу, позивате се на другу државу, претите убиством председнику Србије Александру Вучићу. Знајте да и вас штити Александар Вучић, зарад стабилности. Да није тако, Овако, ви њему претите, он због Србије вас штити. 'Јунаци' несрећни", навела је Брнабићева.

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је јасно да је припреман и организован покушај државног удара и захтева од надлежних органа да предузму све мере.

"Јасно је да је данас и вечерас припреман и организован покушај државног удара, убиства председника Србије Александра Вучића и насилног преузимања власти", рекао је Дачић за Танјуг.

Он је поручио да захтева од надлежних државних органа да хитно предузму све мере за заштиту уставног поретка и јавног реда и мира.

Председник Владе Војводине Игор Мировић истакао је да се насиљем не може одговорити на притиске на Србију, њеног председника и "све родољубиве грађане који желе очување и опстанак наше земље". 

Министарка културе Маје Гојковић осудила је све који прете председнику Александру Вучићу и поручила да је уверена да, какве год задатке и опасне планове да имају и каквим год карабинима да прете, неће успети у намери да дестабилизују Србију и да подрију њене напоре да води самосталну политику, водећи се својим, а не туђим интересима.

Министар Никола Селковић рекао је да ко је у стању да на Дан државности Србије прети смрћу председнику Србије, да гази српску заставу и организује хаос у престоници, не мисли добро ни Србији ни српском народу.

Члан Председништва СНС-а Петар Петковић изјавио је да антисрпско дивљање дела опозиције, екстремистичких група и рестлова бившег режима испред зграде Председништва и то баш на Сретење и Дан државности Србије, боље не би осмислио ни Аљбин Курти. 

Српска листа и више од 90 одсто Срба који гласају за нас пружају пуну подршку председнику Александру Вучићу, не осврћући се на лажи самозваних лидера и квазипатриота, саопштила је вечерас та странка. 

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара