Читај ми!

Вучић и председница Молдавије: Могућа отворена питања биће решавана договором

Председник Александар Вучић и председница Молдавије Маја Санду констатовали су да су српски и молдавски народ пријатељски, те су, поводом последњих изјава, рекли да ће могућа отворена питања бити решавана договором.

Александар Вучић je разговарао телефоном са молдавском колегиницом Мајом Санду, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Вучић и Санду су изразили обострану подршку територијалном интегритету и суверенитету, као и интерес за развој билатералних односа Србије и Молдавије на заједничку корист.

Двоје саговорника су констатовали да су српски и молдавски народи пријатељски, те су, поводом последњих изјава, рекли да ће могућа отворена питања бити решавана договором.

Вучић је упутио позив председници Молдавије да посети Србију, а Санду је упутила позив председнику да учествује на другом Самиту Европске политичке заједнице, који ће бити одржан у јуну у Кишињеву.

Двоје саговорника су, тим поводом, разговарали о европској будућности Србије и Молдавије.

Санду: Продуктиван разговор, наставићемо да сарађујемо

Председница Молдавије објавила је на Твитеру да је имала продуктиван разговор са Вучићем.

"Имала сам продуктиван телефонски разговор са председником Александром Вучићем о безбедносним аспектима у Молдавији. Наставићемо да блиско сарађујемо са Србијом како бисмо спречили претње по безбедност Молдавије", навела је Санду.

Председница Санду је честитала Србији Дан државности.

Молдавске власти саопштиле су раније да су од украјинских служби добили информацију да Русија уз помоћ држављана Белорусије, Црне Горе и Србије спрема нереде како би срушила режим у тој држави, због чега је група од 12 навијача Партизана враћена са аеродрома у Кишињеву.

Србија негира умешаност држављана у могуће нереде и тражи додатне информације.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво