Читај ми!

Светски лидери честитали Дан државности Србије

Светски званичници упутили су честитке председнику Александру Вучићу поводом Сретења – Дана државности.

Председник Србије Александар Вучић примио је писмо честитку председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана поводом Дана државности.

"Желео бих да у име свог народа и у лично име, Вашој екселенцији и пријатељском народу Србије од срца честитам Дан државности. Потпуно сам уверен да ће се наставити позитиван замах у нашим односима са Србијом, којима у погледу стабилности и будућности Балкана придајемо посебан значај и да ће се наша сарадња у наредном периоду проширити на још више поља", навео је Ердоган у честитки.

"У вери да ће узајамне посете на високом новоу додатно учврстити наше односе, био бих срећан да сретнем Вашу екселенцију на Дипломатском форуму који се одржава од 10. до 12. марта 2023. године у Анталији", написао је Ердоган.

Председник Вучић примио је честитку и председника САД Џозефа Бајдена у којој се, између осталог, каже да ће Сједињене Државе наставити да подржавају пут Србије ка приступању Европској унији и дијалог Београда и Приштине. 

Честитку председника Русије Владимира Путина, председнику Вучићу, уручио је амбасадор  Александар Боцан-Харченко.

"Примите срдачне честитке поводом националног празника Ваше земље - Дана државности. Србија је значајан и поуздан партнер Русије. Високо ценимо избалансирани спољнополитички курс који Београд спроводи у актуелним сложеним међународним околностима. Подржавамо Ваше напоре усмерене на заштиту територијалног интегритета земље и решавање косовског питања", написао је Путин.

"Искрено Вам желим добро здравље и успех, а свим грађанима Србије благостање и просперитет", наводи се у честитки.

Писмо честитка председнику Вучићу стигла је и од Илхама Алијева, председника Азербејџана.

"Односи између Азербејџана и Србије изграђени су на чврстом пријатељству, међусобном поверењу и разумевању. Задовољство је видети наше блиске међудржавне везе које свакодневно обогађујемо новим садржајима. Изузетно сам задовоњан чињеницом да наша блиска међудржавна повезаност и сарадњу из дана у дан постају све садржаји", пише, између осталог, у честитки. 

И председник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку председнику  Вучићу и премијерки Ани Брнабић. 

"У своје лично име, и у име Владе Републике Српске, упућујем вам најискреније честитке поводом Дана државности, дубоко уверен да овај велики празник повезује наш народ нераскидивим братством, заједништвом и националном слогом. Нека овај велики дан, када обележавамо Први српски устанак и почетак ослобађања српског народа, буде стални подсетник на величанствена достигнућа наших предака", навео је Вишковић.  

Министар иностраних послова Народне Републике Кине Ћин Ганг честитао је министру спољних послова Србије Ивици Дачићу Дан државности.

"Последњих година, под стратешким руководством председника наше две земље, кинеско-српски односи одржавају витални тренд развоја, док је челично пријатељство нераскидиво. Желим Вашој земљи пуно просперитета, а народу срећу и благостање," наводи се у честитки министра Ганга.

Србија 15. фебруара, на Сретење, слави Дан државности. Вучић је јуче примио честитку и од кинеског председника Сија Ђинпинга.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара